Proč je francouzské víno nejlepší?
Francouzi jsou proslulí svých gurmánstvím, proto nejen francouzské sýry, salámy, ale také víno patří mezi to nejlepší!
Víno je nejen elixír zdraví, jde také o lahodný mok, který dokonale doplní chuť každého pokrmu! Zjistěte, jaké typy francouzského vína můžete používat k vaření!
Obsah článku
Francie – Největší světový výrobce vína!
Francouzská vína patří mezi nejlepší na světě. Možná i proto, že tato země nabízí různorodé klimatické podmínky, a díky tomu lze vypěstovat vína nejen klasických odrůd. Francouzská vína obsáhnout širokou škálu chutí, lze si vybrat jemná, šumivá, lahodná sladká, silná vína bohatá svou chutí apod.
Úžasná Francie a její proslulé oblasti, ještě proslulejší vína!
Chcete si užít lahodného chuti vína francouzské odrůdy? Pak byste měli svou pozornost věnovat tomu, odkud daná láhev je. Mezi notoricky známé oblasti patří Burgundsko, Alsasko, Bordeaux, Champagne či Savoy.
Víno z Burgundska
Burgundsko je od ostatních francouzskou oblastí známé pro svou mimořádně kvalitní zem a odlišné místní klima. Vinný mok z této ‘’velké’’ vinařské oblasti přináší silnou, opojnou chuť, která se hodí především k masitým pokrmům. Burgundská vína jsou jemná a temperamentní zároveň! Zamilujete si je po prvním ochutnání!
Alpské podnebí oblasti Savoy dává vínům intenzitu!
Další zajímavou oblastí je Savoy, kde se rodí vína výjimečné chuti! Díky alpskému klimatu mají místní odrůdy intenzivní a velice bohatou chuť, kterou i jiných francouzských vín nenajdete.
Francouzská vína ve vaší kuchyni!
Chcete, aby vaše domácí pokrmy měly chuť a to správné dochucení! Vařte s víny francouzských odrůd. Připravovat s nimi lze sezónní i běžná jídla. Báječná rizota, dokonalé omáčky, sladké i slané dipy. Kombinace chutí bude vždy skvělá, pokud použijete to správné víno.
Vyzkoušejte! Dokonalé hovězí na červeném víně!
Budete potřebovat: 750 g zadního hovězího, 1 větší cibuli, střední mrkev, petržel a celer, 150 g anglické slaniny, půl litru kvalitního francouzského vína, tymián, sůl a pepř.
Rychle a jednoduše!
1. Maso nakrájejte na větší kostky. Kořenovou zeleninu a cibuli také nakrájejte.
2. Všechnu zeleninu orestujte na pánvi, přidejte maso a nechte zatáhnout.
3. Podlijte červeným vínem a duste do měkka.
4. Před podáváním dochuťte tymiánem, solí a pepřem.
5. Podávejte s pečeným bramborem.
Vařit můžete nejen z vín země galského kohouta, také španělská vína dodají vašemu vaření tu správnou jiskru!