
Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami – Lahůdka, která nemůže v menu chybět!

Nádivka s uzeným masem je tradiční velikonoční pokrm, který nemůže na stole chybět. Zkuste náš jednoduchý recept!
Spíše než velikonočního beránka si dáte nádivku s uzeným masem? Nečekejte, že vám jí někdo během koledování nabídne. Zkuste náš jednoduchý recept na nádivku s uzeným masem.
Velikonoce by nebyly Velikonocemi, kdyby na stole chyběla tradiční nádivka. Proto jsme vám připravili další jednoduchý recept pro muže a kuchaře-začátečníky na velikonoční nádivku s uzeným masem a mladými kopřivami.
Potřebujete jen pár ingrediencí a příprava je rychlá i snadná. Tak se do toho pusťte!
Tradiční velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
Budete potřebovat: 8 starších rohlíků, 6 vajec, půl kila uzeného masa, zhruba hrnek mléka, čerstvě natrhané mladé kopřivy, čerstvé bylinky dle chuti (může být petržel, pažitka, apod.), sůl, pepř, muškátový oříšek, máslo nebo sádlo
Příprava nádivky je bleskurychlá!
1. Rohlíky nakrájejte na malé kostičky a nasypte do větší misky. V mléce rozmíchejte žloutky, osolte, opepřete, ochuťte strouhaným muškátovým oříškem a nalijte na rohlíky. Maso povařte, nechte vychladnout a poté nakrájejte na malé kostičky.
2. Rozpalte máslo nebo sádlo na pánvi a opečte na něm kostky masa, poté nechte zchladnout a přidejte k nasáklým rohlíkům.
3. Kopřivy a bylinky omyjte, na drobno nasekejte a přisypte do mísy . Z bílků ušlehejte pevný sníh a pomalu jej do směsi vmíchejte.
4. Předehřejte si troubu na cca 200°C. Zapékací misku si vymažte sádlem nebo máslem (lze i vysypat strouhankou) a vlijte do ní těsto.
5. Pečte dozlatova.