Vyberte možnost Stránka

Pohlavní nemoci

Pohlavní nemoci
Rate this post
!AdSense – before content



Spousta lidí raději ani články tohoto typu nečte. Ano, přiznávám, že je to velmi nepříjemné téma a každý si myslí, že se ho to netýká. A tak raději před tímto tématem zavírá oči. Pravdou je, že se pohlavní nemoci přenášejí většinou mezi dvěma lidmi, formou pohlavního styku. Ale nakazit se pohlavní chorobou dá i jinak.

Například transfůzí, přímým kontaktem s postiženým, pokud dojde ke kontaktu s jeho krví například škrábnutím. Nemusí se nutně jednat o smrtelně přenosné pohlavní choroby, ale pokud zanedbáte prevenci, nebo podceníte její sílu, může vám značně zkomplikovat život. Pojďme se podívat alespoň na některé z nepříjemných pohlavních nemocí, kterých je samozřejmě ve skutečnosti mnohem více.

 

Trichomoniáza, bičenka poševní

Je to velice nepříjemné sexuálně přenosné onemocnění, postihující zejména ženskou populaci. Původcem této nemoci je prvok zvaný bičenka poševní. Žije v pochvě a močové trubici. Pokud se včas neodhalí a neléčí, jeho stádium přechází do stavu, kdy zanikají průvodní potíže, a jeho hostitelka tuto nemoc šíří dál jako bacilonosič. Nutno poznamenat, že muž nakazí jinou ženu, aniž by tušil, že si tento prvok odskočil na jeho pohlavní orgán, aby se přenesl jinam. Pokud se projeví nemoc v páru, jsou léčení oba.

 

Inguinální granulom

Je chronická mírně nakažlivá sexuálně přenosná pohlavní choroba. Průvodcem je bakterie Calymmatobacterium granulomatis, která parazituje uvnitř lidské buňky. Nemoc postihuje kůži a podkoží genitálií přilehlých oblastí. Inkubační doba je 10 až 40 dní. Poznáte jej podle tvorby vředů na genitálu, které mohou mokvat a krvácet. V případě, že se jedinec neléčí, může bakterie zmrzačit celou oblast. Vyskytuje se převážně u promiskuitních jedinců. Léčba je prováděna antibiotiky.

 

Genitální HPV infekce

Je způsobená genitálním lidským papilovirem. Jedná se o nejčastěji vyskytované pohlavně přenosné onemocnění. V současné době bylo zaznamenáno více než 40 HPV (human papilloma virus). Je to virus napadající lidskou pokožku a sliznici. Tento virus stojí za vznikem genitálních bradavic, způsobuje rakovinu děložního čípku. HPV infekce může být dále přítomna v nádorech vulvy a vagíny, karcinomu penisu, karcinomu konečníku a krku.

Zdroj obrázku: mensswimandunder.com

Napsala: Gabriela Kortová

!AdSense – after content



O autorovi

redaktor

O všem možném pro Vás píše tým z internetového magazínu www.muzskystyl.cz

O nás

 

MužskýStyl.cz už od roku 2013 pravidelně přináší novinky ze světa pánské módy, oblékání, vztahů a žen, zdraví a sportu, dobrého jídla a pití, zábavy, bydlení, financí a další zajímavá témata, která každému správnému gentlemanovi nesmí uniknout. Mužský styl udává styl, trendy tak, abysme my chlapi šli s dobou, která se mění ze dne na den. Avšak my jdeme s dobou a nic nás nezastaví!






Chceš moderní hodinky s chytrými funkcemi? Stylové Apple Watch SE 2022 jsou tu pro tebe!

Styloví muži, potřebují občas vypadnout s partou a strávit volný víkend někde na chatě. Ideální příležitost na pánskou jízdu je podzimní vinobraní. Skvělou párty zažijete, když si najdete ubytování na Jižní Moravě v pěkném vinném sklípku, kde se dobře najíte, pobavíte a navíc otestujete kvalitní vínka při degustaci. Pokud vinobraní nestihnete, rezervujte si chaty na Silvestra, kde s partou oslavíte příchod nového roku a k tomu si v případě vhodných sněhových podmínek výborně zalyžujete.