Vyberte možnost Stránka

Chlapský úsměv jako ten nejlepší módní doplněk! Jak pečovat o zuby a svěží dech?

Chlapský úsměv jako ten nejlepší módní doplněk! Jak pečovat o zuby a svěží dech?
Rate this post
!AdSense – before content



Zdravé zuby a svěží dech jsou podstatnou součástí mužské krásy. I když si oblečete skvěle padnoucí oblek, své vlasy a vousy zkrotíte do trendy střihu, pokud vám z pusy bude smrdět a váš úsměv bude zažloutlý, všechnu snahu o upravený vzhled pohřbíte.

Věříme, že základy zubní hygieny jsou vám dobře známé a že je pečlivě dodržujete. Proto jsme sepsali nějaké ty tipy navíc, jak si udržet silný a zdravý chrup, stejně tak svěží dech.

Dvakrát do roka na preventivní prohlídku k zubaři, alespoň dvakrát na dentální hygienu, k tomu denně čistit zuby správnými kartáčky a správnou technikou. Základ, bez kterého se zdravé zuby neobejdou.

Bohužel každý den je náš chrup vystavený kyselým prvkům, kávě, čaji, cukru – jak jejich negativní působení na zuby minimalizovat?

Obsah článku

Pijte z brčka – kdy to jen půjde!

Že z brčka pijí jenom ženy a homosexuálové? Omyl, brčka jsou skvělá věc pro každého chlapa, jakmile přijde na zuby a jejich zdraví. Chcete-li si dát kolu, ovocný džus nebo jakýkoliv sladký drink, použijte k jeho pití brčko. Zbytečně tak ve sladkém nápoji nevykoupete své zuby, a tím se životnost vaší skloviny výrazně prodlouží. Platí to i pro obyčejnou vodu s limetou nebo citronem – i když zuby účinně bělí, z dlouhodobého hlediska může kyselina výrazně uškodit.

Žlutá je trendy jen na hadrech!

Nedávno jsme vás nabádali, abyste do svého módního života zařadili více žluté barvy, to ale neplatí pro chrup. Právě žluté zuby jsou výsledkem častého pití kávy, čaje i červeného vína. Je fakt, že srkat tyto nápoje brčkem by značně snížilo jejich kouzlo. Proto po jejich vypití dbejte na vyčištění zubů. Tvořící se pigmentové skvrny dokáže účinně odstranit dentální hygienistka.

pece-o-usmev-1

Smějte se naplno, budete pro své okolí nejen příjemnějším společníkem, ale také více atraktivním mužem! Foto: Pinterest

Zápach z úst vyřeší kompletní vyčištění

Myslíte si, že váš dech osvěží samotné vyčištění zubů? Věřte, že tento váš omyl je hodně cítit. Hlavně kuřáci by měli dbát na to, aby při každém čištění vydrhli kartáčkem také jazyk, dásně a horní patro. Vrstva bakterií na těchto místech je příčinou zápachu z úst. Používejte jemné zubní kartáčky s velkým množstvím štětin, kartáček mezizubní a jednosvazkový – jde o dentální svatou trojici!

Věděli jste, že: sucho v ústech způsobuje zápach? Proto logicky myslete na pitný režim a pijte často a hodně. 

Bělíš, bělím, bělíme?

Bělící přípravky na zuby jsou módní záležitost, které podlehl alespoň jednou každý z nás. Začíná to u milované i nenáviděné bělící pasty, pokračuje bělícími pery a nakonec zainvestujete i do volně prodejných bělících přípravků. Výsledek se různí, ale obecně platí, že větší investice a návštěva odborníka se vyplatí z hlediska estetického i zdravotního.

Ne všechny volně prodejné bělící produkty nadělají tolik dobroty, kolik myslíte. Čtěte recenze. 

!AdSense – after content



O autorovi

redaktor

O všem možném pro Vás píše tým z internetového magazínu www.muzskystyl.cz

O nás

 

MužskýStyl.cz už od roku 2013 pravidelně přináší novinky ze světa pánské módy, oblékání, vztahů a žen, zdraví a sportu, dobrého jídla a pití, zábavy, bydlení, financí a další zajímavá témata, která každému správnému gentlemanovi nesmí uniknout. Mužský styl udává styl, trendy tak, abysme my chlapi šli s dobou, která se mění ze dne na den. Avšak my jdeme s dobou a nic nás nezastaví!






Chceš moderní hodinky s chytrými funkcemi? Stylové Apple Watch SE 2022 jsou tu pro tebe!

Styloví muži, potřebují občas vypadnout s partou a strávit volný víkend někde na chatě. Ideální příležitost na pánskou jízdu je podzimní vinobraní. Skvělou párty zažijete, když si najdete ubytování na Jižní Moravě v pěkném vinném sklípku, kde se dobře najíte, pobavíte a navíc otestujete kvalitní vínka při degustaci. Pokud vinobraní nestihnete, rezervujte si chaty na Silvestra, kde s partou oslavíte příchod nového roku a k tomu si v případě vhodných sněhových podmínek výborně zalyžujete.