Vyberte možnost Stránka

Chcete svítit úsporně? Přinášíme vám tipy na úsporné osvětlení!

Chcete svítit úsporně? Přinášíme vám tipy na úsporné osvětlení!
Rate this post
!AdSense – before content



O úsporných svítidlech toho bylo již napsáno mnoho. Některé názory tvrdí, že úsporné osvětlení není, to je však omyl, kteří potvrzují jen ti, kteří neumějí úsporné svítidla vybrat!

 Dát svému domovu nebo kanceláři úsporné osvětlení není nic těžkého! Zjistěte, jak vybrat to správné!

 

Klasickým žárovkám již dávno odzvonilo!

Pokud jste byli zastánci klasickým žárovek, pak jste nejspíš byli zklamaní kvůli jejich stažením z prodeje. Ale není třeba smutnit, tyto žárovky totiž přeměnily 92 % energie na teplo a jen 8 % na světlo!

 

Obsah článku

Alternativ je hned několik!

Klasickou žárovku nahradily žárovky:

  • halogenové,
  • úsporné,
  • LED žárovky (nakup tady)

Rozhodně neplatí, že by se dal každý typ použít kdekoliv. Každá žárovka se podle svého typu a vlastností hodí do jiných podmínek.

 

Kam s halogenovými žárovkami?

Halogenové žárovky jsou zdokonalené žárovky klasické, rozhodně nejsou nejúspornější. Ale oproti těm klasickým mají dvojnásobnou životnost a až trojnásobnou účinnost svícení. Tento typ žárovky se perfektně hodí na místě, kde je nutné svítit krátce, ale na plný výkon. V domácnostech nebo ve firemních prostorech to jsou tedy záchody, chodby, terasy atd. Časté zapínání nemá u halogenové žárovky žádný negativní vliv, plus disponují rychlým náběhem na plný výkon.

 

Úporné žárovky – Nutné volit správnou barvu i kvalitu!

Úsporné žárovky mají poměrně špatnou pověst. Vadí především zdlouhavé rozsvěcení a studené světlo. Vše je o správném výběru! Tento typ žárovek se prodává v několika odstínech.

Tu správnou barvu úsporné žárovky vyberete snadno podle následujícího označení:

Teple bílá – Je nejvíce podobná světlu klasické žárovky.

Chladně bílá – Tato barva se nejvíce hodí do prostor kanceláří.

Tip! Nakupte levné osvětlení do kanceláře u Ecologic.sk

Denní bílá – Má namodralý odstín, který je ideální pro venkovní použití.


Nevýhody úspory?

Pokud budete chtít ušetřit díky úsporné žárovce, je třeba počítat s tím, že náběh do plného výkonu svícení je prostě pomalejší. Tuto rychlost lze ovlivnit pouze nákupem kvalitnější žárovky. Náběh do plného výkonu by neměl trvat více jak 2 minuty. Další nevýhodou je také obsah rtutě, která vyžaduje ekologickou recyklaci.

 

LED žárovky – Především dlouhá životnost!

LED svítidla jsou oblíbené především v poslední době. Lze je pořídit v mnoha moderních designech. LED žárovky jsou oblíbené především pro to, že neobsahují rtuť a jejich životnost je skutečně dlouhá – svítí až 25 tis. hodin s vysokou účinností. LED osvětlení se používá v domácnostech i firemních prostorech, jako jsou kanceláře nebo také sklady. “Nabízíme regály do skladu”, říká zástupce firmy Jungheinrich, která patří mezi mnoho dalších společností používající LED osvětlení.

 

Čím svítíte doma nebo v práci vy?

!AdSense – after content



O autorovi

redaktor

O všem možném pro Vás píše tým z internetového magazínu www.muzskystyl.cz

O nás

 

MužskýStyl.cz už od roku 2013 pravidelně přináší novinky ze světa pánské módy, oblékání, vztahů a žen, zdraví a sportu, dobrého jídla a pití, zábavy, bydlení, financí a další zajímavá témata, která každému správnému gentlemanovi nesmí uniknout. Mužský styl udává styl, trendy tak, abysme my chlapi šli s dobou, která se mění ze dne na den. Avšak my jdeme s dobou a nic nás nezastaví!






Chceš moderní hodinky s chytrými funkcemi? Stylové Apple Watch SE 2022 jsou tu pro tebe!

Styloví muži, potřebují občas vypadnout s partou a strávit volný víkend někde na chatě. Ideální příležitost na pánskou jízdu je podzimní vinobraní. Skvělou párty zažijete, když si najdete ubytování na Jižní Moravě v pěkném vinném sklípku, kde se dobře najíte, pobavíte a navíc otestujete kvalitní vínka při degustaci. Pokud vinobraní nestihnete, rezervujte si chaty na Silvestra, kde s partou oslavíte příchod nového roku a k tomu si v případě vhodných sněhových podmínek výborně zalyžujete.