Vyberte možnost Stránka

Na kole lze jezdit i v zimě. Stačí se jen dobře vybavit

Na kole lze jezdit i v zimě. Stačí se jen dobře vybavit
Rate this post

S přicházející zimou rozhodně není nutné ukládat svůj bicykl k zimnímu spánku. Cyklistika nepatří mezi sezónní sporty, i mimo teplé měsíce má své kouzlo. Důležité je však vědět, jak se na cyklo projížďky obléknout, když nám počasí zrovna nepřeje.

Cyklistika v zimě představuje unikátní zážitek. Užijete si pohledů na zcela odlišně vypadající krajinu, bez výčitek si zastavíte na čaj či kávu a udržíte se v kondici. Na jaře pak budete pokračovat na svých oblíbených trasách, jako by zima vůbec nebyla. A také si legálně můžete udělat radost nákupem nového cyklo oblečení.

Jak se obléknout na zimní cyklo vyjížďku?

Je jasné, že v zimě je zapotřebí se na kolo trochu více obléknout. Respektive jinak než jste zvyklí z jiného období. Uvědomte si také, že správným výběrem cyklo oblečení se nechráníte pouze před pocitem zimy, ale i před případným nachlazením, které vám při jeho podcenění hrozí. Chladno vám bude především na periferní části těla, protože se samy při jízdě nepohybují, ty si tedy zaslouží největší pozornost.

Rukavice volte vždy celoprstové a zateplené. Oceníte i, zejména při delších sjezdech, čepici pod helmou. Pokud to s cyklistikou v zimě myslíte opravdu vážně, pořiďte si i speciální zimní cyklistické boty. Udrží vaše nohy ve větším teple než boty běžné.

Zimní cyklo dres s dlouhými rukávy vás má v první řadě zahřát. Musí ale také dobře odvádět pot, pokud by totiž ten zůstal na vaší pokožce, velmi snadno můžete prochladnout. Při teplotách nižších než zhruba 10–15 °C je nutné obléknout si i další vrstvu. Buďto ji v podobě teplého termoprádla umístíte pod cyklistický dres, nebo si na něj obléknete cyklistickou bundu. Ta vás lépe ochrání před větrem, navíc je nepromokavá. Systém dvou vrstev více zahřeje a zabrání propocení všeho, co máte na sobě.

Při nízkých teplotách se nevyplatí hrát si na hrdinu. Oblékněte si tak i prodyšné a zateplené cyklistické kalhoty. Pokud se vydáte na projížďku v teplotách klesajících pod bod mrazu, vezměte na sebe tři vrstvy a pod kalhoty navlékněte termoprádlo. Hodí se i neoprenové návleky na boty, ty kromě tepla přinášejí i ochranu proti vodě a vlhkosti.

Místo, kde to žije cyklistikou

Kvalitní a pohodlné cyklodresy na kolo s příměsí vlny, vhodné na zimu, naleznete v nabídce společnosti VELOKLASIK. Hvězdou jejího sortimentu je oblečení francouzské značky Café du Cycliste, která je prověřena mnoha tuhými zimami.

Navštivte malou prodejnu společnosti VELOKLASIK v Modřanech. Kromě dámských i pánských cyklo dresů zde můžete obdivovat příjemnou cyklistickou atmosféru. Popovídáte si o vašich oblíbených trasách, zhlédnete v televizi nějaký cyklistický přenos nebo si necháte poradit s jakýmkoliv výběrem. A pokud vás láká akčnější program, každý čtvrtek večer se zde koná cyklo toulka po blízkém okolí.

O autorovi

redaktor

O všem možném pro Vás píše tým z internetového magazínu www.muzskystyl.cz

O nás

 

MužskýStyl.cz už od roku 2013 pravidelně přináší novinky ze světa pánské módy, oblékání, vztahů a žen, zdraví a sportu, dobrého jídla a pití, zábavy, bydlení, financí a další zajímavá témata, která každému správnému gentlemanovi nesmí uniknout. Mužský styl udává styl, trendy tak, abysme my chlapi šli s dobou, která se mění ze dne na den. Avšak my jdeme s dobou a nic nás nezastaví!






Chceš moderní hodinky s chytrými funkcemi? Stylové Apple Watch SE 2022 jsou tu pro tebe!

Styloví muži, potřebují občas vypadnout s partou a strávit volný víkend někde na chatě. Ideální příležitost na pánskou jízdu je podzimní vinobraní. Skvělou párty zažijete, když si najdete ubytování na Jižní Moravě v pěkném vinném sklípku, kde se dobře najíte, pobavíte a navíc otestujete kvalitní vínka při degustaci. Pokud vinobraní nestihnete, rezervujte si chaty na Silvestra, kde s partou oslavíte příchod nového roku a k tomu si v případě vhodných sněhových podmínek výborně zalyžujete.