Vyberte možnost Stránka

TOP 5 tipů, jak dát starému oblečení nový lesk

TOP 5 tipů, jak dát starému oblečení nový lesk
Rate this post
!AdSense – before content



Také máte v šatníku kousky staré jako Jeruzalém, přesto se jich nechcete vzdát? Poradíme, jak dát starému oblečení pro muže lesk nového.

Už několik sezón vás doprovází nějaký ten kousek oděvu, který je super pohodlný (aby ne za tu cenu!) a vy se jej nechcete vzdát, i když už je na něm doba nošení vidět? Poradíme, jak obnovit krásu oblečení i obuvi, aby vydržely zase další měsíce a roky.

Obsah článku

Péče o pánský šatník

Když se to tak vezme, péče o pánské oblečení a obuv je na celou knihu, my se však pokusíme vybrat to nejdůležitější. 5 rad vám pomůže udržet oblečení i pánskou obuv v takovém stavu, abyste z každé investice měli maximum užitku.

Poradíme vám několik obecně dobrých věcí.

Tak například, pakliže chcete předejít odstraňování skvrn, pak se o svůj oděv starejte hned od začátku. Ale pozor, přehnané praní také ničemu nesvědčí. Příliš časté praní oblečení poškozuje (vlákna povolují, barva bledne), ošuntělý vzhled tak přichází až příliš brzy. A stejně je to i u žehlení, jakmile jednou dostanete na manžetu nebo límec u košile lesk, je po všem.

Je také dobré, před tím, než oblečení uskladníte, nechat oblečení řádně vyvětrat. Džíny vyvěste alespoň 24 hodin, ale platí to i u zimních kabátů, svetrů, pánských bund a rovněž i u obuvi pro muže. Co se týká (drahých) obleků, nikdy by neměly ležet. I když se vrátíte ráno ve čtyři z plesu, alespoň jej přehoďte přes židli, rozhodně ne na zem.

Čtěte také: Víte, jak správně své oblíbené kousky z šatníku skladovat?

Pryč se žmolky!

Každý doma má nějaký ten odžmolkovávač. Většinou je ale tento zázrak stejně k ničemu. Obvykle totiž nefunguje moc dobře, rychle se otupí, či přestane fungovat úplně. Pokud chcete dát starému svetru vzhled lepší, použijte jednorázovou žiletku a žmolky “oholte“.

Dělejte to ovšem velmi jemně (asi jako když si holíte své chlapské nádobíčko), ať nenarušíte vlákno.

panske-obleceni-na-leden-5

Žmolky na svetru jsou častá vada na kráse. Foto: Pinterest

Odřená kůže

Vlastníte nějakou koženou tašku nebo batoh? I pravá kůže se časem odře, obrousí a materiál ztratí svůj původní lesk. Pakliže vám “patina“ nepřipadá nijak hezká, použijte krém v barvě kůže. Povrch také nainpregnujte či použijte kondicionér na kůži.

panska-taska-weekend-bag

Skvrny jsou v mnoha případech odstranit

Můžete si koupit přípravky na skvrny, ale mnohdy je to k ničemu. Osobně mám vyzkoušené mýdlo z býčí žluče, které zabere v 80%, na těch zbývajících 20% pak použijte jednou sodu či bílý ocet. Tato trojka vám postačí na skvrny od potu, trávy i červeného vína.

Více rad, jak na skvrny najdete v článku: Babské rady pro chlapy aneb Když přijde na skvrny

Oblíbené tenisky

Většina tenisek má bílou podrážku, která je po několika nošeních černá. Nejlepším způsobem, jak jí navrátit původní barvu, je použít písek a kartáček. Pak už jen drhnout a drhnout. Věřte, že úsilí bude stát za to, vaše pánské tenisky budou jako nové.

panske-botasky-2

Doporučujeme:

!AdSense – after content



O autorovi

redaktor

O všem možném pro Vás píše tým z internetového magazínu www.muzskystyl.cz

O nás

 

MužskýStyl.cz už od roku 2013 pravidelně přináší novinky ze světa pánské módy, oblékání, vztahů a žen, zdraví a sportu, dobrého jídla a pití, zábavy, bydlení, financí a další zajímavá témata, která každému správnému gentlemanovi nesmí uniknout. Mužský styl udává styl, trendy tak, abysme my chlapi šli s dobou, která se mění ze dne na den. Avšak my jdeme s dobou a nic nás nezastaví!






Chceš moderní hodinky s chytrými funkcemi? Stylové Apple Watch SE 2022 jsou tu pro tebe!

Styloví muži, potřebují občas vypadnout s partou a strávit volný víkend někde na chatě. Ideální příležitost na pánskou jízdu je podzimní vinobraní. Skvělou párty zažijete, když si najdete ubytování na Jižní Moravě v pěkném vinném sklípku, kde se dobře najíte, pobavíte a navíc otestujete kvalitní vínka při degustaci. Pokud vinobraní nestihnete, rezervujte si chaty na Silvestra, kde s partou oslavíte příchod nového roku a k tomu si v případě vhodných sněhových podmínek výborně zalyžujete.