Vyberte možnost Stránka

TOP 5 grilovacích chyb aneb grilovací máster z nebe nespadl

TOP 5 grilovacích chyb aneb grilovací máster z nebe nespadl
Rate this post
!AdSense – before content



Griluje se všude, grilují staří i mladí, grilují gurmáni, grilují vegetariáni i masožravci. I přesto se stále opakují stejné grilovací chyby.

Víme, že učený grilmáster z nebe nespadl. Přinášíme rychlý přehled nejčastějších pochybení, co se grilování týká!

Chcete dát svých grilovacím pochoutkám lepší chuť, lepší vzhled? Chcete udělat grilování zdravější?

Dejte si pozor na těchto TOP 5 chyb v grilování!

Obsah článku

Špinavý gril dělá chuť i atmosféru

Máte ten pocit, že zadělaný rošt grilu dá jídlu ten správný šmrnc a vzhled? Zbytky jídla a tuku na roštu nemají co dělat! Pokud se na očistu vykašlete, zhoršíte chuť jídla a navíc si celé grilování zkomplikujete – pálící se zbytky totiž způsobí větší plamen, který jídlo rychle upeče na povrchu, ale uvnitř budou připravované pochoutky syrové.

Na očistu roštu se vám bude hodit drátěný kartáč.

Zapálit a jde se na to

Používáte-li tekuté a pevné podpalovače, je třeba je nechat nejprve kompletně shořet, teprve až pak začít s grilováním. Počkat až palivo rádně rozpálí je také klíčem úspěšného grilování. Maso nebude připálené a zároveň se do něj nebudou absorbovat výpary z teprve rozpalujícího se uhlí.

Na rozžhaveném grilu se griluje mnohem lépe než nad střídavými plameny z rozpalujícího se briket či uhlí.

grilovani-recepty

Připravte si: tu nejlepší barbecue omáčku, grilovaný ananas, dokonalé špízy z vybraného masíčka. Foto: Pinterest

Hotovo? Jde se jíst!

Konečně je dogrilování? Všichni u stolu již čekají na svůj šťavnatý steak a grilovanou porci zeleninky? I vy už se s chutí chcete pustit do jídla? Počkat! Vypnuli jste plyn na grilu? Přikryli jste jej pro snížení žáru? Pokud ne, pak to udělejte ihned. Jakmile se pustíte do ugrilované hostiny, lehce zapomenete.

Čtěte také: 6 nejčastějších chyb při přípravě steaku

Grilování večer

Pokud s grilováním čekáte až na večer, připravte si k ruce lampu, louči nebo čelovku. Spoléhat se jen na světlo z grilu se nevyplácí z hlediska výsledné chuti i bezpečnosti. Máte-li mít grilování po setmění pod kontrolou, hodí se mít dostatek osvětlení a volné ruce.

Úklid bezprostředně po

Likvidovat rozžhavený gril hned po ugrilování všeho jídla se opravdu nesnažte. Žhavé uhlíky nemají v odpadu co dělat. Je nutné nechat všechno zbylé palivo vyhasnout, než s ním budete dál manipulovat. Pomoci si můžete uhašením, ale stejně doporučujeme likvidaci nechat až na druhý den ráno. Spíše si vychutnejte společnost dobrého jídla, pití, přátel či rodiny.

!AdSense – after content



O autorovi

redaktor

O všem možném pro Vás píše tým z internetového magazínu www.muzskystyl.cz

O nás

 

MužskýStyl.cz už od roku 2013 pravidelně přináší novinky ze světa pánské módy, oblékání, vztahů a žen, zdraví a sportu, dobrého jídla a pití, zábavy, bydlení, financí a další zajímavá témata, která každému správnému gentlemanovi nesmí uniknout. Mužský styl udává styl, trendy tak, abysme my chlapi šli s dobou, která se mění ze dne na den. Avšak my jdeme s dobou a nic nás nezastaví!






Chceš moderní hodinky s chytrými funkcemi? Stylové Apple Watch SE 2022 jsou tu pro tebe!

Styloví muži, potřebují občas vypadnout s partou a strávit volný víkend někde na chatě. Ideální příležitost na pánskou jízdu je podzimní vinobraní. Skvělou párty zažijete, když si najdete ubytování na Jižní Moravě v pěkném vinném sklípku, kde se dobře najíte, pobavíte a navíc otestujete kvalitní vínka při degustaci. Pokud vinobraní nestihnete, rezervujte si chaty na Silvestra, kde s partou oslavíte příchod nového roku a k tomu si v případě vhodných sněhových podmínek výborně zalyžujete.