Vyberte možnost Stránka

První český medailista – Jaroslav Soukup

První český medailista – Jaroslav Soukup
Rate this post
!AdSense – before content



Naštěstí nemuseli čeští fanoušci na první cenný kov čekat dlouho, pro Českou republiku ji získal biatlonista Jaroslav Soukup (rodák z Jičína, *12. července 1982) ve sprintu na 10km.

Pro české barvy získal bronzovou medaili s odstupem 5,7 sekundy za vítězným Ole Einar Bjørndalenem (Norsko) a se ztrátou 4,4 sekundy za druhým Dominikem Landertingerem (Rakousko). Čtvrtý v tomto závodě skončil domácí závodník Anton Šipulin, který ztratil na Soukupa pouhých 0,7 sekundy, což ho muselo před domácími fanoušky hodně mrzet. Cesta k tomuto úspěchu však nebyla pro českého sportovce vůbec snadná.

 

Vážná nehoda a následné léčení

Koncem srpna roku 2012 se účastnil, i s ostatními českými biatlonisty, soustředění ve Slovinském středisku, kde se po děsivém pádu vážně zranil. Utrpěl otevřenou zlomeninu předloktí v horní třetině, zlomeninu okcipitálního kondylu (místo úponů vazů) ve skloubení hlava-krk, zlomeninu pod hlavičkou kloubní plochy vřetenní kosti a zlomeninu v těle pravé lopatky. Soukupa tudíž čekala řada operací a dlouhé rehabilitační procedury, proto následující dva měsíce nemohl dělat skoro nic. „Pravou rukou jsem se ani neučesal a nejhorší bylo si levou vyčistit zuby,“ líčil Soukup. I když mu lékaři předpovídali, že přijde o celou sezónu, jako velkým zázrakem se stihl k biatlonu vrátit již na světovém šampionátu v Novém Městě na Moravě (od 7. do 17. února 2013), kde dokonce se smíšenou štafetou získal bronzovou medaili.

Sezóna 2013/2014

Letošní olympijská sezóna se pro Soukupa neodehrávala nikterak zázračně, a tudíž nenapovídala, že by bronzový úspěch měl přijít. V prvním závodě v Östersundu (Švédsko) skončil na nelichotivém 69. místě ve vytrvalostním závodě na 20km, ale hned v dalším závodě se umístil na bodovaném 26. místě ve sprintu na 10km. Zbytek sezóny se pravidelně umisťoval kolem třicátého místa v jednotlivých závodech světového poháru. Nejlepšího letošního výsledku dosáhl v německém Ruhpoldingu, krátce před OH v Soči, kde se umístil na desátém místě ve vytrvalostním závodě. Prozatímní sezónu zakončil, již zmíněnou, bronzovou medailí na OH. Zdali Jaroslav Soukup přidá v průběhu her další cenný kov do sbírky, se určitě rádi necháme překvapit a budeme držet palce nejenom jemu, ale i ostatním českým sportovcům.

Umístění českých biatlonistů ve sprintu na OH v Soči

3. místo – Jaroslav Soukup

8. místo – Ondřej Moravec

31. místo – Michal Šlesingr

75. místo – Tomáš Krupčík

Největší úspěchy Jaroslava Soukupa

3. místo – sprint na 10km na OH v Soči 2014

3. místo – smíšená štafeta na MS v Novém Města na Moravě (ČR) 2013

3. místo – vytrvalostní závod na 20km na MS v Ruhpoldingu (Německo) 2012

!AdSense – after content



O autorovi

redaktor

O všem možném pro Vás píše tým z internetového magazínu www.muzskystyl.cz

O nás

 

MužskýStyl.cz už od roku 2013 pravidelně přináší novinky ze světa pánské módy, oblékání, vztahů a žen, zdraví a sportu, dobrého jídla a pití, zábavy, bydlení, financí a další zajímavá témata, která každému správnému gentlemanovi nesmí uniknout. Mužský styl udává styl, trendy tak, abysme my chlapi šli s dobou, která se mění ze dne na den. Avšak my jdeme s dobou a nic nás nezastaví!






Chceš moderní hodinky s chytrými funkcemi? Stylové Apple Watch SE 2022 jsou tu pro tebe!

Styloví muži, potřebují občas vypadnout s partou a strávit volný víkend někde na chatě. Ideální příležitost na pánskou jízdu je podzimní vinobraní. Skvělou párty zažijete, když si najdete ubytování na Jižní Moravě v pěkném vinném sklípku, kde se dobře najíte, pobavíte a navíc otestujete kvalitní vínka při degustaci. Pokud vinobraní nestihnete, rezervujte si chaty na Silvestra, kde s partou oslavíte příchod nového roku a k tomu si v případě vhodných sněhových podmínek výborně zalyžujete.