Vyberte možnost Stránka

Provětrávaná fasáda Scanroc – dlouhodobě ušetříte za topení a vylepšíte vzhled nemovitosti

Provětrávaná fasáda Scanroc – dlouhodobě ušetříte za topení a vylepšíte vzhled nemovitosti
Rate this post

Jak si poradit s vysokými cenami energií, hlavně tepla, aktuálně řeší nejedna domácnost i firma. Řešení se nabízejí různá, avšak základem úspěchu je dobré zateplení. Věděli jste, že zateplení lze provést s velkým důrazem na vzhled? Špičkové a přitom elegantní řešení nabízí provětrávaná fasáda Scanroc. Jak vám pomůže s účty za topení? A jaké jsou její další výhody? Rozeberme si vše v následujícím článku.

Obsah článku

Provětrávaná fasáda Scanroc do zimy a horka

Povrch, nejen skvěle vypadá, ale hlavně chrání váš dům před povětrnostními vlivy. Mezi fasádou a izolací, nebo zdí je totiž vzduchová vrstva, díky které se vytváří komínový efekt. Takto provětrávaná fasáda působí jak proti zimě, tak proti přehřátí v letních měsících. V zimě odvádí vlhkost a brání úniku tepla, v létě zase účinně odvede teplo. Na rozdíl od klasického polystyrenového zateplení se tento druh fasády přizpůsobuje ročnímu období a hlavně brání tvorbě plísně. Ta se u klasické izolace tvoří hlavně proto, že vlhkost nemá jak uniknout.

Polystyren není vždy ideální

Klasické řešení tepelné izolace je sice funkční, ale nese sebou řadu nevýhod. První z nich je již zmíněná tvorba plísní. Dále se také hovořit o nepříliš vysoké pevnosti materiálu, o špatné odolnosti vůči ohni či o omezení možnosti instalace pouze na dobu s příznivým počasím.

Fasády Scanroc s řadou výhod

Systém Scanroc kombinuje efektivní izolaci s esteticky zajímavým vzhledem. Nabízí se v řadě různých provedení a můžete si vybrat barvu i druh povrchu. Mezi hlavní výhody patří skutečnost, že:

  • nosné prvky se přizpůsobí na libovolnou tloušťku izolace
  • montáž lze realizovat v kdykoliv v roce a není náročná
  • má esteticky působivý vzhled
  • fasáda vydrží až 100 let a to i v oblastech s častým nepříznivým počasím
  • systém je vysoce odolný proti ohni, agresivním látkám i UV záření
  • efektivně zabraňuje roztažnosti budovy tepelnými vlivy

Scanoc se hodí pro budovy s výškou až do 100m

3 možnosti provedení

Jelikož je každá budova unikát, nabízí se provětrávaná fasáda Scanroc ve třech hlavních sériích. Jakou si vyberete závisí nejen na typu domu, ale i na vašem osobním vkusu.

Classic

Základní varianta s sebou nese výhodu vysokého přizpůsobení. Můžete si vybrat z 16 barevných provedení a 3 typů povrchů, hladký, hrubý, nebo lesklý. K její výrobě se využívá betonový materiál. Je vysoce odolná a je pro ni charakteristická dlouhá životnost.

Deluxe

Ideální pro budovy, u kterých je obzvláště důležitá estetická stránka. Betonový obklad je upravený speciální technologií, která vytváří na povrchu žíhaný vzor. Vybrat si můžete z několika barevných provedení a kombinací a také mezi hrubým či hladkým povrchem.

Granite

Spojte užitečné s příjemným a hlavně krásným. Hladký žulový povrch se hodí pro opravdové milovníky krásných fasád. Nezapomenutelný vzhled v řadě barevných variant v kombinaci se skvělou odolností. A navíc, snadná údržba.

Řešení pro všechny typy budov

Fasády Scanroc se dají montovat na různé objekty a představují řešení nejen pro domácnosti, ale i pro firmy.

Rekonstruujete nebo stavíte? Provětrávaná fasáda se dá aplikovat v obou případech. U rodinných i bytových domů představuje neodmyslitelnou součást celkové kvality bydlení a komerčních prostor. Tu systém Scanroc vylepšuje v zimě i v létě; účinkuje proti horku i v zimě. Během ní zase šetří teplo a tím i vaší peněženku.

Sotva skončil home-office z covidové doby, řeší řada zaměstnavatelů neudržitelnost kanceláří kvůli vysokým účtům za energie. Zároveň je u komerčních objektů obzvláště důležitý reprezentativní vzhled. Správná fasáda tak pomůže řešit celou řadu problémů najednou.

Jakou máte fasádu a zateplení? Dejte nám vědět v komentáři.

O autorovi

redaktor

O všem možném pro Vás píše tým z internetového magazínu www.muzskystyl.cz

O nás

 

MužskýStyl.cz už od roku 2013 pravidelně přináší novinky ze světa pánské módy, oblékání, vztahů a žen, zdraví a sportu, dobrého jídla a pití, zábavy, bydlení, financí a další zajímavá témata, která každému správnému gentlemanovi nesmí uniknout. Mužský styl udává styl, trendy tak, abysme my chlapi šli s dobou, která se mění ze dne na den. Avšak my jdeme s dobou a nic nás nezastaví!






Chceš moderní hodinky s chytrými funkcemi? Stylové Apple Watch SE 2022 jsou tu pro tebe!

Styloví muži, potřebují občas vypadnout s partou a strávit volný víkend někde na chatě. Ideální příležitost na pánskou jízdu je podzimní vinobraní. Skvělou párty zažijete, když si najdete ubytování na Jižní Moravě v pěkném vinném sklípku, kde se dobře najíte, pobavíte a navíc otestujete kvalitní vínka při degustaci. Pokud vinobraní nestihnete, rezervujte si chaty na Silvestra, kde s partou oslavíte příchod nového roku a k tomu si v případě vhodných sněhových podmínek výborně zalyžujete.